Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΓΓΙΡΙ

ΜΑΓΓΙΡΙ
Ένα χειμωνιάτικο ελαφρύ βραδυνό φαγητό.
















Υλικά: (για 5 άτομα)
* 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
* 1 ποτήρι νερό για τη ζύμη
* 4 κ.σ ελαιόλαδο Καστελλιανών
* 1 κ.γλ. αλάτι
* 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
* λάδι για το τηγάνισμα

Πως το κάνουμε:
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το 1 ποτήρι νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι ώστε να γίνει μέτρια ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη μια ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε φύλλο όπως για πίτες. (πάχος περίπου 2-3 χιλιοστά). Το κόβουμε σε λωρίδες πλάτους δύο δακτύλων και στη συνέχεια σε κομμάτια ενός δακτύλου. Τα αλευρώνουμε  καλά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Αφού κόψουμε όλο το ζυμάρι σε κομμάτια όπως περιέγραψα, παίρνουμε τα μισά από αυτά και τα τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να ξεροψηθούν λίγο.Τα άλλα μισά τα βράζουμε σε δύο (2) λίτρα αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε κι αυτά στο νερό μαζί με τ' άλλα που βράζουν και τ΄αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για ένα λεπτό. Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και το σερβίρουμε αμέσως, ζεστό (με ζουμί) και πασπαλισμένο με ξερό ανθότυρο.

Μυστικό: Στο τηγάνι που τηγανίσαμε το μαγγίρι βάζουμε 1/2 κουταλιά φρέσκο βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά να κάψει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε μια κούπα τριμμένο ξερό ανθότυρο και ανακατεύουμε μέχρι ο ανθότυρος να ροδίσει, τότε με τη βοήθεια ενός κουταλιού τον ρίχνουμε στα πιάτα με το μαγγίρι.